Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(15)
IBUK Libra
(4)
Forma i typ
Książki
(14)
Publikacje fachowe
(7)
Publikacje dydaktyczne
(6)
E-booki
(4)
Poradniki i przewodniki
(4)
Publikacje naukowe
(3)
Książki
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(13)
dostępne
(3)
Placówka
Magazyn
(3)
Czytelnia ogólna
(13)
Autor
Mizera Justyna
(3)
Ostrowska Lucyna
(3)
Grzymisławski Marian (1947- )
(2)
Moszak Małgorzata
(2)
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Barker Helen M
(1)
Brytek-Matera Anna
(1)
Chojnacki Cezary
(1)
Chojnacki Jan (1943- )
(1)
Gajda Robert (żywienie)
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Grajeta Halina
(1)
Grzymisławski Marian
(1)
Irzmański Robert
(1)
Jałocha Waldemar
(1)
Kibil Iwona
(1)
Klupińska Grażyna (1950-2015)
(1)
Kowalski Jan (kardiolog)
(1)
Kołodziejczak Anna
(1)
Kołodziejczyk Anna (dietetyka)
(1)
Krauss Hanna
(1)
Krawczyk Katarzyna (internista)
(1)
Lech Magdalena (medycyna)
(1)
Michalczyk Małgorzata (kultura fizyczna)
(1)
Mizera Krzysztof
(1)
Mizera Krzysztof (kultura fizyczna)
(1)
Mizera Krzysztof (nauki kultury fizycznej)
(1)
Orywal Karolina
(1)
Pawłowicz Monika
(1)
Payne Anne (1959- )
(1)
Płonka-Syroka Bożena
(1)
Romanowski Marek (internista)
(1)
Rudnicki Cezary (internista)
(1)
Stec-Michalska Krystyna
(1)
Stefańska Ewa (biologia medyczna)
(1)
Syroka Andrzej
(1)
Szostak-Węgierek Dorota
(1)
Wachowska-Kelly Patrycja
(1)
Walecka-Kapica Ewa
(1)
Waszkiewicz Napoleon
(1)
Wiśniewska-Jarosińska Maria
(1)
Zając Adam
(1)
Zydek Grzegorz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(8)
2010 - 2019
(11)
Okres powstania dzieła
2001-
(13)
Kraj wydania
Polska
(19)
Język
polski
(19)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(5)
Lekarze
(4)
Dietetycy
(3)
Dietetycy i żywieniowcy
(3)
Temat
Dietetyka
(15)
Fizjologia żywienia
(6)
Odżywianie
(6)
Leczenie dietą
(5)
Leczenie żywieniowe
(4)
Sportowcy
(4)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(3)
Aktywność fizyczna
(2)
Normy żywienia
(2)
Trening sportowy
(2)
Wysiłek fizyczny
(2)
Zdrowe odżywianie
(2)
Żywienie chorych
(2)
Żywienie dojelitowe
(2)
Żywienie pozajelitowe
(2)
Żywność
(2)
Choroba przewlekła
(1)
Choroby przewlekłe
(1)
Diagnostyka laboratoryjna (medycyna)
(1)
Dieta
(1)
Dzieci
(1)
Emocje
(1)
Fizjologia człowieka
(1)
Higiena
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Kuchnia wegetariańska
(1)
Kultura
(1)
Kultura stołu
(1)
Młodzież
(1)
Odchudzanie
(1)
Osoby w wieku podeszłym
(1)
Osoby w wieku starszym
(1)
Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu
(1)
Pomoc psychologiczna
(1)
Praktyka oparta na dowodach naukowych
(1)
Psychodietetyka
(1)
Regulacja masy ciała
(1)
Suplementy diety
(1)
Techniki laboratoryjne kliniczne
(1)
Uczucia
(1)
Układ pokarmowy
(1)
Wartość odżywcza
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Zwyczaje żywieniowe
(1)
Żywienie sportowców
(1)
Żywienie
(1)
Temat: czas
1001-1100
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
301-400
(1)
401-500
(1)
501-600
(1)
601-700
(1)
701-800
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
Temat: miejsce
Wielka Brytania
(1)
Gatunek
Podręcznik
(7)
Poradnik
(4)
Podręczniki [Typ publikacji]
(3)
Przepisy kulinarne
(3)
Opracowanie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Wytyczne [Typ publikacji]
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(13)
Kulinaria
(3)
Kultura fizyczna i sport
(3)
Biologia
(1)
Historia
(1)
19 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 38078 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 158 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliografia, netografia przy rozdziałach. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 163 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 37716 (1 egz.)
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 156 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 152 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Fizjologia żywienia / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Hanna Krauss. - Wydanie I. - Warszawa : PZWL, 2019. - XVIII, 409, [1] strona : ilustracje, wykres ; 24 cm.
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 160 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 37992 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 172 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 143 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 133 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 142 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 74/2 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 154/1 Czyt. (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Dietetyka. Kompendium to podręcznik zawierający aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjolo¬gicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki. W książce przedstawiono poglądy naukowe na temat różnych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, omówiono wady i zalety tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta. Omówiono zalecenia naukowe w dietach sportowców, zasady żywienia kobiety ciężarnej i karmiącej piersią, osób starszych, pacjentów chorych psychicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych, zasady postępowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak również problemy żywieniowe pacjentów chorujących onkologicznie. Książkę kierujemy do studentów Uniwersytetów Medycznych, zarówno wy¬działów lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyków, a także lekarzy wielu specjal¬ności.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Całodobowy dostęp do pełnego tekstu elektronicznego, poza siecią Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do Wypożyczalni.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka. Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Całodobowy dostęp do pełnego tekstu elektronicznego, poza siecią Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do Wypożyczalni.
E-book
W koszyku
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Całodobowy dostęp do pełnego tekstu elektronicznego, poza siecią Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do Wypożyczalni.
E-book
W koszyku
Forma i typ
U podstaw wydania II tomu Kosmetologii leżała konieczność kompleksowego ujęcia całości zagadnień kosmetologicznych, uzupełnionych o wiedzę nauk zintegrowanych z kosmetologią. Opracowanie powstało na postawie wiedzy i doświadczenia praktycznego specjalistów wielu dziedzin z całej Polski. W II tomie podjęto kosmetologię jako dziedzinę interdyscyplinarną, wiążącą się bezpośrednio lub pośrednio z licznymi dziedzinami medycznymi i chemicznymi. Wielokierunkowość kosmetologii zachęca do współpracy specjalistów wielu dziedzin. Kosmetolodzy to dziś szeroko wykwalifikowani specjaliści wykonujący czynności, w tym zabiegi, między lekarzem dermatologiem, lekarzem medycyny estetycznej, farmaceutą, fizjoterapeutą i chemikiem. W tym kontekście kosmetolodzy mogą działać na szczeblu współpracy diagnostycznej, zabiegowej (terapeutycznej) oraz badawczo-naukowej Kosmetologia to jedyna pozycja na rynku wydawniczym z tej dziedziny, która kompletnie obejmuje tematykę kosmetologiczną. Mamy nadzieję, że stanie się ona pomocna w kształceniu i w pracy kosmetologów oraz wielu specjalistów dziedzin estetycznych, medycznych i chemicznych.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Całodobowy dostęp do pełnego tekstu elektronicznego, poza siecią Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do Wypożyczalni.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej