Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(11)
Publikacje fachowe
(6)
Publikacje dydaktyczne
(5)
E-booki
(2)
IBUK Libra
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Status
only on-site
(9)
available
(2)
unavailable
(1)
Branch
Magazyn
(3)
Czytelnia og├│lna
(9)
Author
Ostrowska Lucyna
(3)
Adamska-Patruno Edyta
(1)
Barker Helen M
(1)
Brytek-Matera Anna
(1)
Chojnacki Cezary
(1)
Chojnacki Jan (1943- )
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Grajeta Halina
(1)
Grzymis┼éawski Marian (1947- )
(1)
Irzmański Robert
(1)
Jałocha Waldemar
(1)
Kibil Iwona
(1)
Klupińska Grażyna (1950-2015)
(1)
Kowalski Jan (kardiolog)
(1)
Kołodziejczak Anna
(1)
Krauss Hanna
(1)
Krawczyk Katarzyna (internista)
(1)
Lech Magdalena (medycyna)
(1)
Michalczyk Małgorzata (kultura fizyczna)
(1)
Mizera Justyna
(1)
Mizera Krzysztof (nauki kultury fizycznej)
(1)
Orywal Karolina
(1)
Pawłowicz Monika
(1)
Payne Anne (1959- )
(1)
Płonka-Syroka Bożena
(1)
Romanowski Marek (internista)
(1)
Rudnicki Cezary (internista)
(1)
Stec-Michalska Krystyna
(1)
Stefańska Ewa (biologia medyczna)
(1)
Syroka Andrzej
(1)
Szostak-W─Ögierek Dorota
(1)
Wachowska-Kelly Patrycja
(1)
Walecka-Kapica Ewa
(1)
Waszkiewicz Napoleon
(1)
Wi┼Ťniewska-Jarosi┼äska Maria
(1)
Zaj─ůc Adam
(1)
Zydek Grzegorz
(1)
Year
2020 - 2022
(4)
2010 - 2019
(9)
Time Period of Creation
2001-
(10)
Country
Poland
(13)
Language
Polish
(13)
Audience Group
Szkoły wyższe
(5)
Dietetycy
(3)
Dietetycy i ┼╝ywieniowcy
(3)
Lekarze
(3)
Subject
Dietetyka
(11)
Od┼╝ywianie
(4)
Fizjologia ┼╝ywienia
(3)
Leczenie diet─ů
(3)
Leczenie ┼╝ywieniowe
(3)
Aktywno┼Ť─ç fizyczna
(2)
Sportowcy
(2)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(2)
Choroba przewlekła
(1)
Choroby przewlekłe
(1)
Diagnostyka laboratoryjna (medycyna)
(1)
Dieta
(1)
Dzieci
(1)
Emocje
(1)
Fizjologia człowieka
(1)
Jedzenie (czynno┼Ť─ç)
(1)
Kuchnia wegetariańska
(1)
Kultura
(1)
Kultura stołu
(1)
Młodzież
(1)
Odchudzanie
(1)
Osoby w wieku podeszłym
(1)
Osoby w wieku starszym
(1)
Polskie Towarzystwo ┼╗ywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu
(1)
Pomoc psychologiczna
(1)
Praktyka oparta na dowodach naukowych
(1)
Psychodietetyka
(1)
Suplementy diety
(1)
Techniki laboratoryjne kliniczne
(1)
Trening sportowy
(1)
Uczucia
(1)
Układ pokarmowy
(1)
Wysiłek fizyczny
(1)
Zaburzenia od┼╝ywiania
(1)
Zdrowe od┼╝ywianie
(1)
Zwyczaje ┼╝ywieniowe
(1)
┼╗ywienie chorych
(1)
┼╗ywienie dojelitowe
(1)
┼╗ywienie pozajelitowe
(1)
┼╗ywno┼Ť─ç
(1)
Subject: time
1001-1100
(1)
1101-1200
(1)
1201-1300
(1)
1301-1400
(1)
1401-1500
(1)
1501-1600
(1)
1601-1700
(1)
1701-1800
(1)
1801-1900
(1)
1901-2000
(1)
301-400
(1)
401-500
(1)
501-600
(1)
601-700
(1)
701-800
(1)
801-900
(1)
901-1000
(1)
Subject: place
Wielka Brytania
(1)
Genre/Form
Podr─Öcznik
(6)
Podr─Öczniki [Typ publikacji]
(2)
Poradnik
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Opracowanie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Wytyczne [Typ publikacji]
(1)
Domain
Medycyna i zdrowie
(10)
Kulinaria
(2)
Biologia
(1)
Historia
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
13 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. II 38078 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia og├│lna
Copies are only available in the library: sygn. III G 158 Czyt. (1 egz.)
Book
In basket
Bibliografia, netografia przy rozdziałach. Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia og├│lna
Copies are only available in the library: sygn. III G 163 Czyt. (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia og├│lna
Copies are only available in the library: sygn. III G 153 Czyt. (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in 2 branches. Expand the list to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. II 37716 (1 egz.)
Czytelnia og├│lna
Copies are only available in the library: sygn. III G 156 Czyt. (1 egz.)
Book
In basket
Fizjologia ┼╝ywienia / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Hanna Krauss. - Wydanie I. - Warszawa : PZWL, 2019. - XVIII, 409, [1] strona : ilustracje, wykres ; 24 cm.
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia og├│lna
Copies are only available in the library: sygn. III G 160 Czyt. (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
All copies are currently on loan: sygn. II 37992 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia og├│lna
Copies are only available in the library: sygn. III G 142 Czyt. (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia og├│lna
Copies are only available in the library: sygn. III G 154/1 Czyt. (1 egz.)
E-book
In basket
Dietetyka. Kompendium to podr─Öcznik zawieraj─ůcy aktualn─ů wiedz─Ö o ┼╝ywieniu cz┼éowieka zar├│wno zdrowego, jak i chorego, w r├│┼╝nych grupach wiekowych i stanach fizjolo┬Čgicznych, zwracaj─ůcy uwag─Ö na wa┼╝ne problemy wsp├│┼éczesnej dietetyki. W ksi─ů┼╝ce przedstawiono pogl─ůdy naukowe na temat r├│┼╝nych diet niekonwencjonalnych, w tym weganizmu i wegetarianizmu, om├│wiono wady i zalety tych diet, a tak┼╝e wsp├│┼éczesne mo┼╝liwo┼Ťci zastosowania ich u pacjenta. Om├│wiono zalecenia naukowe w dietach sportowc├│w, zasady ┼╝ywienia kobiety ci─Ö┼╝arnej i karmi─ůcej piersi─ů, os├│b starszych, pacjent├│w chorych psychicznie. Publikacja zawiera r├│wnie┼╝ aktualn─ů wiedz─Ö dotycz─ůc─ů ┼╝ywienia dzieci i m┼éodzie┼╝y, zaburze┼ä od┼╝ywiania w r├│┼╝nych grupach wiekowych, zasady post─Öpowania z pacjentami leczonymi chirurgicznie jak r├│wnie┼╝ problemy ┼╝ywieniowe pacjent├│w choruj─ůcych onkologicznie. Ksi─ů┼╝k─Ö kierujemy do student├│w Uniwersytet├│w Medycznych, zar├│wno wy┬Čdzia┼é├│w lekarskich, jak i kierunku dietetyka, dietetyk├│w, a tak┼╝e lekarzy wielu specjal┬Čno┼Ťci.
This item is available online. Expand information to see details.
Ca┼éodobowy dost─Öp do pe┼énego tekstu elektronicznego, poza sieci─ů Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbi├│r kodu PIN zapraszamy do Wypo┼╝yczalni.
E-book
In basket
U podstaw wydania II tomu Kosmetologii le┼╝a┼éa konieczno┼Ť─ç kompleksowego uj─Öcia ca┼éo┼Ťci zagadnie┼ä kosmetologicznych, uzupe┼énionych o wiedz─Ö nauk zintegrowanych z kosmetologi─ů. Opracowanie powsta┼éo na postawie wiedzy i do┼Ťwiadczenia praktycznego specjalist├│w wielu dziedzin z ca┼éej Polski. W II tomie podj─Öto kosmetologi─Ö jako dziedzin─Ö interdyscyplinarn─ů, wi─ů┼╝─ůc─ů si─Ö bezpo┼Ťrednio lub po┼Ťrednio z licznymi dziedzinami medycznymi i chemicznymi. Wielokierunkowo┼Ť─ç kosmetologii zach─Öca do wsp├│┼épracy specjalist├│w wielu dziedzin. Kosmetolodzy to dzi┼Ť szeroko wykwalifikowani specjali┼Ťci wykonuj─ůcy czynno┼Ťci, w tym zabiegi, mi─Ödzy lekarzem dermatologiem, lekarzem medycyny estetycznej, farmaceut─ů, fizjoterapeut─ů i chemikiem. W tym kontek┼Ťcie kosmetolodzy mog─ů dzia┼éa─ç na szczeblu wsp├│┼épracy diagnostycznej, zabiegowej (terapeutycznej) oraz badawczo-naukowej Kosmetologia to jedyna pozycja na rynku wydawniczym z tej dziedziny, kt├│ra kompletnie obejmuje tematyk─Ö kosmetologiczn─ů. Mamy nadziej─Ö, ┼╝e stanie si─Ö ona pomocna w kszta┼éceniu i w pracy kosmetolog├│w oraz wielu specjalist├│w dziedzin estetycznych, medycznych i chemicznych.
This item is available online. Expand information to see details.
Ca┼éodobowy dost─Öp do pe┼énego tekstu elektronicznego, poza sieci─ů Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbi├│r kodu PIN zapraszamy do Wypo┼╝yczalni.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again