Form of Work
E-booki
(4)
IBUK Libra
(4)
Ksi─ů┼╝ki
(2)
Status
only on-site
(2)
Branch
Czytelnia og├│lna
(2)
Author
Kmita Hanna
(2)
zbiorowa Praca
(2)
Alberts Bruce
(1)
Antos-Krzemińska Nina
(1)
Berg Jeremy Mark
(1)
Dabert Mirosława
(1)
Deckert Joanna
(1)
Gatto Gregory J
(1)
Go┼║dzicka-J├│zefiak Anna
(1)
Hames David
(1)
Hooper Nigel
(1)
Hopkin Karen
(1)
Jarmołowski Artur
(1)
Jarmuszkiewicz Wiesława
(1)
Johnson Alexander D
(1)
Karachitos Andonis
(1)
Kicińska Anna (biolog)
(1)
Kozieł Agnieszka (biolog)
(1)
Krzesiński Włodzimierz
(1)
Le┼Ťniewicz Krzysztof
(1)
Morgan David Owen (1958- )
(1)
Olejniczak Mikołaj
(1)
Por─Öba El┼╝bieta
(1)
Raczyńska Katarzyna Dorota
(1)
Raff Martin C. (1938- )
(1)
Roberts Keith (1945- )
(1)
Sobczak Krzysztof (biolog)
(1)
Stryer Lubert (1938- )
(1)
Szweykowska-Kuli┼äska Zofia (1956- )
(1)
Tymoczko John L. (1948- )
(1)
Walter Peter (biologia)
(1)
Wojtaszek Przemysław
(1)
Wojtaszek Przemys┼éaw (1962- )
(1)
Wojtkowska Małgorzata (biolog)
(1)
Woyda-Płoszczyca Andrzej
(1)
Ziemnicki Kazimierz
(1)
Year
2020 - 2022
(2)
2010 - 2019
(4)
Country
Poland
(6)
Language
Polish
(6)
Subject
FOTOSYNTEZA
(2)
BIOCHEMIA
(1)
BIOLOGIA
(1)
BIOSYNTEZA
(1)
BŁONA KOMÓRKOWA
(1)
DNA
(1)
ENZYMY
(1)
GENY
(1)
GLIKOLIZA
(1)
KOMÓRKI MACIERZYSTE
(1)
KWAS CYTRYNOWY
(1)
MITOCHONDRIA
(1)
PEPTYDY
(1)
RECEPTORY
(1)
RNA
(1)
SKURCZ MI─ś┼ÜNIA
(1)
6 results Filter
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia og├│lna
Copies are only available in the library: sygn. III D 65/2 Czyt. (1 egz.)
E-book
In basket
Kr├│tkie wyk┼éady Biochemia, wydanie czwarte, to publikacja dla student├│w poszukuj─ůcych zwi─Öz┼éego wprowadzenia do tematu lub podr─Öcznika do nauki do wykorzystania przed egzaminami. Ka┼╝dy temat zaczyna si─Ö od podsumowania podstawowych fakt├│w - listy kontrolnej powt├│rki ÔÇô po kt├│rym nast─Öpuje opis tematu, kt├│ry koncentruje si─Ö na podstawowych informacjach, z jasnymi, prostymi diagramami, kt├│re s─ů ┼éatwe do zrozumienia i przypomnienia. Kr├│tkie wyk┼éady Biochemia obejmuje tematy takie jak: ÔÇó Kom├│rki ÔÇó Aminokwasy i bia┼éka ÔÇó Badanie bia┼éek ÔÇó Enzymy ÔÇó B┼éony i sygnalizacja kom├│rkowa ÔÇó Budowa i replikacja DNA ÔÇó Synteza i dojrzewanie RNA ÔÇó Synteza bia┼éka ÔÇó Metabolizm w─Öglowodan├│w ÔÇó Metabolizm lipid├│w ÔÇó Oddychanie i energia ÔÇó Metabolizm azotu
This item is available online. Expand information to see details.
Ca┼éodobowy dost─Öp do pe┼énego tekstu elektronicznego, poza sieci─ů Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbi├│r kodu PIN zapraszamy do Wypo┼╝yczalni.
E-book
In basket
Celem pracy by┼éo pog┼é─Öbienie wiedzy na temat wzrostu i plonowania szparaga z uwzgl─Ödnieniem bilansu cukr├│w w ro┼Ťlinach, jak r├│wnie┼╝ przeanalizowanie wp┼éywu przebiegu warunk├│w klimatycznych na plonowanie szparaga, zar├│wno w latach przed rozpocz─Öciem zbior├│w wypustek, jak i w latach zbior├│w. Dodatkowo okre┼Ťlono wp┼éyw temperatury powietrza na intensywno┼Ť─ç oddychania korzeni, wypustek i p─Öd├│w asymilacyjnych szparaga oraz przeanalizowano ilo┼Ť─ç cukr├│w zu┼╝ywanych na potrzeby oddychania poszczeg├│lnych organ├│w ro┼Ťliny. Oceniono r├│wnie┼╝ wp┼éyw temperatury powietrza i promieniowania s┼éonecznego na intensywno┼Ť─ç fotosyntezy. Podj─Öto tak┼╝e pr├│b─Ö opracowania modelu umo┼╝liwiaj─ůcego wyznaczenie masy p─Öd├│w asymilacyjnych na podstawie ich grubo┼Ťci i wysoko┼Ťci, co z kolei pozwoli┼éo na okre┼Ťlenie powierzchni p─Öd├│w asymilacyjnych, ilo┼Ťci absorbowanego ┼Ťwiat┼éa przez te p─Ödy, produkcji cukr├│w w okresie asymilacji oraz zapotrzebowania cukr├│w na potrzeby oddychania p─Öd├│w asymilacyjnych. W oparciu o uzyskane wyniki zaproponowano wska┼║niki opisuj─ůce efektywno┼Ť─ç zu┼╝ycia cukr├│w w odniesieniu do ilo┼Ťci absorbowanego ┼Ťwiat┼éa przez p─Ödy asymilacyjne oraz zebranego plonu. Badania obejmowa┼éy siedem do┼Ťwiadcze┼ä prowadzonych w polu, tunelu foliowym, szklarni oraz kamerach wegetacyjnych w latach 1994ÔÇô2012. W do┼Ťwiadczeniach polowych przeanalizowano plonowanie pi─Öciu odmian szparaga sadzonych w trzech kolejnych latach oraz okre┼Ťlono wp┼éyw terminu ko┼äczenia zbior├│w na wzrost i plonowanie trzech odmian szparaga. W do┼Ťwiadczeniach prowadzonych w warunkach kontrolowanych okre┼Ťlono wp┼éyw temperatury na fotosyntez─Ö i oddychanie kilku odmian szparaga.
This item is available online. Expand information to see details.
Ca┼éodobowy dost─Öp do pe┼énego tekstu elektronicznego, poza sieci─ů Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbi├│r kodu PIN zapraszamy do Wypo┼╝yczalni.
E-book
In basket
Czasopismo naukowe ÔÇ×Prace Instytutu ElektrotechnikiÔÇŁ jest wydawnictwem nieperiodycznym ukazuj─ůcym si─Ö od 1951 r. Zawiera artyku┼éy oryginalne, oparte na wykonanych w Instytucie Elektrotechniki badaniach tak teoretycznych jak i do┼Ťwiadczalnych, oraz prace habilitacyjne i skr├│cone prace doktorskie. Na ┼éamach "PRACE IEl" goszcz─ů r├│wnie┼╝ autorzy spoza Instytutu ÔÇô z kraju i zagranicy. W ci─ůgu roku ukazuje si─Ö od 4 do 6 zeszyt├│w.
This item is available online. Expand information to see details.
Ca┼éodobowy dost─Öp do pe┼énego tekstu elektronicznego, poza sieci─ů Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbi├│r kodu PIN zapraszamy do Wypo┼╝yczalni.
E-book
In basket
W ÔÇ×Pracach Instytutu ElektrotechnikiÔÇŁ publikowane s─ů oryginalne artyku┼éy naukowe, prace przegl─ůdowe, prace habilitacyjne i skr├│cone prace doktorskie z zakresu szeroko poj─Ötej elektrotechniki. Czasopismo ukazuje si─Ö nieprzerwanie od 1951 roku. Pocz─ůtkowo zawiera┼éo artyku┼éy oparte na wykonanych w Instytucie Elektrotechniki badaniach tak teoretycznych jak i do┼Ťwiadczalnych. Obecnie na ┼éamach "Prac IEL" bardzo cz─Östo goszcz─ů autorzy spoza Instytutu ÔÇô z kraju i zagranicy. Wszystkie artyku┼éy naukowe zg┼éoszone do publikacji w czasopi┼Ťmie by┼éy zawsze recenzowane.
This item is available online. Expand information to see details.
Ca┼éodobowy dost─Öp do pe┼énego tekstu elektronicznego, poza sieci─ů Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbi├│r kodu PIN zapraszamy do Wypo┼╝yczalni.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again