Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(10)
IBUK Libra
(1)
Forma i typ
Książki
(10)
Poradniki i przewodniki
(3)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Publikacje fachowe
(3)
Publikacje naukowe
(3)
Dostępność
tylko na miejscu
(7)
dostępne
(4)
Placówka
Magazyn
(4)
Czytelnia ogólna
(7)
Autor
Bates Iwona
(1)
Bean Anita
(1)
Bułhak-Jachymczyk Barbara
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Gawęcki Jan (1944- )
(1)
Grzymisławski Marian (1947- )
(1)
Horwath-Stolarczyk Andrea
(1)
Jarosz Mirosław (1957- )
(1)
Krauss Hanna
(1)
Michalczyk Małgorzata (kultura fizyczna)
(1)
Mizera Justyna
(1)
Mizera Krzysztof (kultura fizyczna)
(1)
Moszak Małgorzata
(1)
Szajewska Hanna
(1)
Szostak-Węgierek Dorota
(1)
Wojtczak Ewa
(1)
Zając Adam
(1)
Zydek Grzegorz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(3)
2010 - 2019
(7)
Okres powstania dzieła
2001-
(8)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(11)
Język
polski
(11)
Odbiorca
Dietetycy
(2)
Lekarze
(2)
Szkoły wyższe
(2)
Młodzież
(1)
Sportowcy
(1)
Temat
Odżywianie
(8)
Fizjologia żywienia
(7)
Zdrowe odżywianie
(5)
Dietetyka
(4)
Sportowcy
(4)
Żywność
(4)
Leczenie żywieniowe
(3)
Wartość odżywcza
(3)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(3)
Fizjologia żywienia w sporcie
(2)
Leczenie dietą
(2)
Młodzież
(2)
Trening sportowy
(2)
Wysiłek fizyczny
(2)
Żywność zdrowa
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Choroba przewlekła
(1)
Choroby przewlekłe
(1)
Dieta
(1)
Dzieci
(1)
Fizjologia człowieka
(1)
Fizjologia sportu
(1)
Higiena
(1)
Kucharstwo
(1)
Normy żywienia
(1)
Osoby w wieku podeszłym
(1)
Osoby w wieku starszym
(1)
Otyłość
(1)
Pediatria
(1)
Polityka żywieniowa
(1)
Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu
(1)
Postawa wobec zdrowia
(1)
Postępowanie z żywnością
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Skład chemiczny substancji
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Stan odżywienia
(1)
Stan odżywienia (MNA)
(1)
Suplementy diety
(1)
Układ pokarmowy
(1)
Żywienie chorych
(1)
Żywienie dojelitowe
(1)
Żywienie pozajelitowe
(1)
Gatunek
Podręcznik
(4)
Podręczniki [Typ publikacji]
(3)
Poradnik
(3)
Opracowanie
(2)
Podręczniki akademickie
(1)
Poradniki [Typ publikacji]
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Wytyczne [Typ publikacji]
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(9)
Kultura fizyczna i sport
(3)
Chemia
(1)
Kulinaria
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
11 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 37709, II 37708 (2 egz.)
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 157 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 74/1 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 145 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 143 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 142 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 74/2 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 37323 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia. Książka, omawiająca dokładnie rolę poszczególnych składowych osi pokarmowej, z pewnością będzie służyć nie tylko studentom wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii, lecz także lekarzom i dietetykom.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Całodobowy dostęp do pełnego tekstu elektronicznego, poza siecią Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do Wypożyczalni.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej