Sortowanie
Źródło opisu
IBUK Libra
(1)
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
E-booki
(1)
Książki
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Czytelnia ogólna
(1)
Autor
Izdebska Joanna N
(1)
Sikorski Zdzisław E. (1930- )
(1)
Witczak Agata
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Alergeny
(1)
Higiena żywności
(1)
Pasożyty
(1)
Substancje niebezpieczne
(1)
Substancje szkodliwe
(1)
Zanieczyszczenie żywności
(1)
Środki barwiące żywność
(1)
Żywność
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 169 Czyt. (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Wszawica jest częstą chorobą pasożytniczą, a przy tym stanowi problem o wymiarze społecznym. Mimo że nie jest już istotną kwestią zdrowotną, jej pojawienie się powoduje często niepokój społeczny, co prowadzi do poczucia wstydu, powoduje nieobecności w szkole czy pracy. Zarażenie wszami nie jest tylko kwestią przestrzegania zasad higieny ani dowodem na jej nieprzestrzeganie. Choroba występuje na całym świecie, pojawia się w różnych populacjach ludzkich, w różnych środowiskach. Aby zrozumieć, opanować i skutecznie pokonać problem, należy poznać biologię i fizjologię samego pasożyta, jego zwyczaje, cykl rozwojowy i różne mechanizmy adaptujące do pasożytniczego życia. Publikacja skierowana jest w pierwszym rzędzie do osób odpowiedzialnych za opiekę, wychowanie i edukację, czyli nauczycieli, wychowawców, rodziców, opiekunów, a także osób odpowiedzialnych za działania profilaktyczne. A ponadto do wszystkich, których ten problem dotyczy lub dotyczyć może.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Całodobowy dostęp do pełnego tekstu elektronicznego, poza siecią Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do Wypożyczalni.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej