Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(21)
IBUK Libra
(3)
Forma i typ
Książki
(21)
Publikacje dydaktyczne
(6)
Publikacje fachowe
(6)
Poradniki i przewodniki
(4)
Publikacje naukowe
(4)
Dostępność
tylko na miejscu
(17)
dostępne
(6)
Placówka
Magazyn
(6)
Czytelnia ogólna
(17)
Autor
Krauss Hanna
(2)
Moszak Małgorzata
(2)
Allen Mark (1958- )
(1)
Bartuzi Zbigniew (1954- )
(1)
Bates Iwona
(1)
Bazańska Marta
(1)
Bean Anita
(1)
Bednarczyk-Bochenek Izabella
(1)
Beltrami Gianfranco
(1)
Benardot Dan (1949- )
(1)
Bieńko Natalia
(1)
Borkowska Anna (medycyna)
(1)
Bułhak-Jachymczyk Barbara
(1)
Charzewska Jadwiga
(1)
Ciechanowski Kazimierz (1957- )
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Cięszczyk Paweł
(1)
Domańska-Senderowska Daria
(1)
Durkalec-Michalski Krzysztof
(1)
Fiedurek Jan (1950- )
(1)
Fijał Katarzyna (tłumacz)
(1)
Friedrich Wolfgang (1959- )
(1)
Frączek Barbara
(1)
Fürstenberg Ewa
(1)
Gacek Maria
(1)
Gajda Robert (żywienie)
(1)
Gajewska Danuta
(1)
Gawrecki Andrzej
(1)
Gawęcki Jan
(1)
Grabowska Izabela (dietetyczka)
(1)
Grajeta Halina
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Gronowska-Senger Anna (1940- )
(1)
Grzelak Andrzej (nauki kultury fizycznej)
(1)
Grzymisławski Marian
(1)
Grzymisławski Marian (1947- )
(1)
Hamułka Jadwiga
(1)
Horwath-Stolarczyk Andrea
(1)
Hryniewiecka Ewa (nauki medyczne)
(1)
Janiszewska Agata (tłumaczka)
(1)
Jarosz Ewa (dietetyka)
(1)
Jarosz Mirosław (1957- )
(1)
Jaśkiewicz Łukasz (dietetyk)
(1)
Jegier Anna
(1)
Klimek Andrzej (1968- )
(1)
Kopiczko Anna (kultura fizyczna)
(1)
Kowalczyk Kamil (tłumacz)
(1)
Kozłowska-Wojciechowska Małgorzata
(1)
Kołodziejczyk Anna (dietetyka)
(1)
Kołłajtis-Dołowy Anna
(1)
Krysztofiak Hubert
(1)
Krzywański Jarosław (medycyna)
(1)
Książek Anna (dietetyczka)
(1)
Książyk Janusz Benedykt
(1)
Kurach Dariusz
(1)
Maciejewska Agnieszka (kultura fizyczna)
(1)
Maffetone Philip
(1)
Makarewicz-Wujec Magdalena
(1)
Malczewska-Lenczowska Jadwiga
(1)
Mamcarz Artur (1958- )
(1)
Marlicz Wojciech
(1)
Mazur-Kurach Paulina
(1)
Michalczyk Małgorzata (kultura fizyczna)
(1)
Mikulski Tomasz (nauki medyczne)
(1)
Mizera Justyna
(1)
Mizera Krzysztof (kultura fizyczna)
(1)
Nowacka Estera
(1)
Orysiak Joanna
(1)
Palma Joanna
(1)
Paluszkiewicz Piotr
(1)
Parol Damian
(1)
Pazdej Piotr
(1)
Pięta Aleksandra
(1)
Podgórski Tomasz (kultura fizyczna)
(1)
Podkowska Jagoda
(1)
Pokrywka Andrzej
(1)
Przygoda Beata
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Pysz Mirosław
(1)
Ryan Monique (1962- )
(1)
Sawczuk Marek
(1)
Schlegel-Zawadzka Małgorzata
(1)
Schlegel-Zawadzka Małgorzata (1954- )
(1)
Siderek Marek
(1)
Sobocki Jacek (1973- )
(1)
Somow Urszula
(1)
Spattini Massimo
(1)
Stachowska Ewa (1966- )
(1)
Szajewska Hanna
(1)
Szawłowski Andrzej Wiktor (1949- )
(1)
Szostak-Węgierek Dorota
(1)
Szyguła Zbigniew
(1)
Słodkowski Maciej (1961- )
(1)
Słowińska-Lisowska Małgorzata
(1)
Tomaszewski Piotr (1968-2018)
(1)
Tyrała Florentyna
(1)
Wełnicki Marcin
(1)
Wojtczak Ewa
(1)
Wyka Joanna (1972- )
(1)
Włodarek Dariusz
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(9)
2010 - 2019
(14)
Okres powstania dzieła
2001-
(12)
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
Kraj wydania
Polska
(24)
Język
polski
(24)
Odbiorca
Dietetycy
(4)
Lekarze
(4)
Sportowcy
(3)
Szkoły wyższe
(3)
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Młodzież
(1)
Trenerzy i instruktorzy sportowi
(1)
Temat
Fizjologia żywienia
(12)
Sportowcy
(9)
Fizjologia żywienia w sporcie
(7)
Odżywianie
(7)
Dietetyka
(6)
Zapotrzebowanie pokarmowe
(6)
Leczenie żywieniowe
(5)
Wysiłek fizyczny
(5)
Zdrowe odżywianie
(5)
Dieta
(4)
Leczenie dietą
(4)
Suplementy diety
(3)
Trening sportowy
(3)
Wartość odżywcza
(3)
Żywność
(3)
Dzieci
(2)
Metabolizm energetyczny
(2)
Młodzież
(2)
Osoby w wieku podeszłym
(2)
Sprawność sportowa
(2)
Żywienie chorych
(2)
Żywienie dojelitowe
(2)
Żywienie pozajelitowe
(2)
Żywienie sportowców
(2)
Żywność zdrowa
(2)
Aktywność fizyczna
(1)
Badanie żywności
(1)
Bromatologia
(1)
Choroba przewlekła
(1)
Choroby przewlekłe
(1)
Choroby z niewłaściwego żywienia u seniorów
(1)
Dietoterapia dla seniorów
(1)
Fizjologia człowieka
(1)
Fizjologia sportu
(1)
Fizjologia żywienia dzieci
(1)
Higiena
(1)
Jakość żywności
(1)
Kucharstwo
(1)
Leczenie
(1)
Normy żywienia
(1)
Noworodki
(1)
Nowotwory
(1)
Nowotwór
(1)
Osoby w wieku starszym
(1)
Otyłość
(1)
Pediatria
(1)
Planowanie jadłospisu
(1)
Polityka żywieniowa
(1)
Polskie Towarzystwo Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu
(1)
Postawa wobec zdrowia
(1)
Postępowanie z żywnością
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Seniorzy
(1)
Skład chemiczny substancji
(1)
Sporty
(1)
Stan odżywienia
(1)
Stan odżywienia (MNA)
(1)
Trening (sport)
(1)
Układ pokarmowy
(1)
Zdrowie publiczne
(1)
Ćwiczenia fizyczne
(1)
Żywienie
(1)
Gatunek
Podręcznik
(7)
Podręczniki [Typ publikacji]
(4)
Poradnik
(4)
Opracowanie
(2)
Wytyczne [Typ publikacji]
(2)
Podręczniki akademickie
(1)
Poradniki [Typ publikacji]
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(13)
Kultura fizyczna i sport
(5)
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Kulinaria
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
24 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Fizjologia żywienia / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Hanna Krauss. - Wydanie I. - Warszawa : PZWL, 2019. - XVIII, 409, [1] strona : ilustracje, wykres ; 24 cm.
Bibliografie przy rozdziałach. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 160 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 152 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 141 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 37782 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 148 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 37709, II 37708 (2 egz.)
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 157 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 74/2 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
Optymalne żywienie w sporcie : dieta dostosowana do dyscypliny sportu / Wolfgang Friedrich ; [tłumaczenie: Agata Janiszewska ; redakcja naukowa Joanna Wyka]. - Wydanie pierwsze polskie. - Wrocław : MedPharm Polska, copyright 2020. - XII, 299, [1] strona, [2] karty tablic luzem : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Karty tablic zadrukowane dwustronnie. Na stronie redakcyjnej także ISBN oryginału.
Bibliografia, netografia na stronach 287-292. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 162 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 165 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 143 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. II H 229 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 145 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Czytelnia ogólna
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. III G 142 Czyt. (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 37323 (1 egz.)
E-book
W koszyku
Forma i typ
Nowoczesny podręcznik prezentujący aktualne poglądy dotyczące nie tylko zagadnień ze sfery fizjologii żywienia, lecz także pozwalający dokładnie zapoznać się z fizjologią układu pokarmowego, jego funkcją oraz czynnością mechaniczną i hormonalną. Bardzo szczegółowo omawia podstawowe zagadnienia dotyczące wchłaniania i czynności trawiennej organizmu człowieka, a także fizjologię i czynności tkanki tłuszczowej. Porusza również problem, który jest obecnie wyzwaniem cywilizacyjnym, czyli regulację masy ciała. Autorzy omówili również zagadnienia związane z fizjologią i rolą mikrobioty. Duża część publikacji została poświęcona jakości żywienia w różnych okresach życia człowieka, a także zasadom żywienia u osób aktywnych fizycznie, sportowców i u dzieci w wieku rozwojowym. Ciekawym fragmentem książki jest przedstawienie roli nowych elementów diety, coraz powszechniej włączanych do codziennego menu, np. nasion chia, jagód goji, zielonej kawy, morwy białej, które podniesiono do rangi prozdrowotnych składowych pożywienia. Książka, omawiająca dokładnie rolę poszczególnych składowych osi pokarmowej, z pewnością będzie służyć nie tylko studentom wydziałów lekarskich, dietetyki i fizjoterapii, lecz także lekarzom i dietetykom.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Całodobowy dostęp do pełnego tekstu elektronicznego, poza siecią Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do Wypożyczalni.
E-book
W koszyku
Forma i typ
Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka. Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Całodobowy dostęp do pełnego tekstu elektronicznego, poza siecią Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do Wypożyczalni.
E-book
W koszyku
Żywienie człowieka zdrowego i chorego. to drugi tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem drugi tom prezentuje wiedzę z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób, jak niedożywienie i otyłość, jadłowstręt i bulimia, choroby metaboliczne, choroby układu krążenia i pokarmowego, onkologiczne, alergie pokarmowe, intensywna terapia żywieniowa; żywienie pozajelitowe i dojelitowe; praktyczne wskazówki do żywienia człowieka chorego. Książka została tak pomyślana, aby pomóc czytelnikowi racjonalnie żywić siebie i innych, uwzględniając różne uwarunkowania związane z wiekiem, stanem fizjologicznym, trybem i warunkami życia; rozumieć rolę żywienia w patogenezie, profilaktyce i leczeniu najczęściej występujących chorób oraz prawidłowo stosować żywienie pozajelitowe i dojelitowe, poznać organizacyjne i technologiczne aspekty optymalizacji praktycznego żywienia osób zdrowych i chorych. Książka Żywienie człowieka zdrowego i chorego jest przeznaczona dla studentów uniwersytetów przyrodniczych, medycznych, i innych uczelni wyższych realizujących przedmioty z zakresu żywienia, a także dla osób praktycznie zajmujących się tym zagadnieniem - lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności oraz personelu szpitali, sanatoriów i domów opieki.
Ta pozycja jest dostępna przez Internet. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Całodobowy dostęp do pełnego tekstu elektronicznego, poza siecią Uczelni, wymaga posiadania kodu PIN. Po odbiór kodu PIN zapraszamy do Wypożyczalni.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej